Ervaringen

Hieronder vind je enkele ervaringen van mensen die ik gecoacht heb.

Dank je voor het prachtige werk met het paard en jouw oordeelloos meekijken naar wat zich in mij aandiende. Dat hielp me om dieper te zakken in dat wat er te voelen was. Dank je daarnaast voor je nuchtere en heldere manier van begeleiden. Ik voelde me veilig en gezien.

~ Anoniem

Eigenlijk is het traject niet in een paar zinnen uit te schrijven. Maar voordat ik het coaching traject bij Maren in ging zat ik in een periode in mijn leven waar ik wist dat ik meer voor mijzelf mocht gaan kiezen, maar ik vast zat in oude patronen en overtuigingen waardoor ik ook niet zo goed wist hoe. En ik ben zo dankbaar dat jij toen op mijn pad gekomen bent.

Je wist je feilloos aan te passen naar wat er in de energie voor mij nodig was. En het grootste cadeau; alles was ‘goed’. Ook gedachten met wat ik zelf gelabeld had als ‘slecht’, mochten er zijn. Daarmee heb ik geleerd om, en ook al lukt dat nog lang niet altijd, te zijn met wat er zich aandient in het leven. 

Ik ben steeds zachter naar alle stukken in mezelf maar voel tegelijkertijd een enorme nieuwe kracht. Alsof mijn wortels diep de aarde ingaan en ik steeds meer mijn eigen potentieel durf te zien. Zonder alle overtuigingen/patronen/verwachtingen. Het leven komt zoals het komt en daar ben ik steeds meer momenten van de dag oké mee.

~ Tara (paardencoach)

Wat ben ik ontzettend blij dat ik JA heb gezegd op een traject bij Maren. Een paar jaar geleden heeft ze al enorm veel voor me betekend toen ik de cursus hypnobirthing volgde bij haar. Afgelopen zomer voelde ik dat ik opnieuw contact met haar moest opnemen, dit heb ik gedaan en ik heb er geen seconde spijt van gehad. De afwisseling tussen wandel- en paardencoaching was voor mij vernieuwend en enorm helpend. Elke sessie kwam ik binnen no time bij mijn kern/’dieper weten’ en konden er weer stappen gezet worden. Voelen… dat is iets wat centraal stond en wat ik bij Maren kon doen. Maren is liefde, ze zorgt voor een veilige omgeving (ze belichaamt veiligheid) waardoor alles gaat stromen en er een shift plaats kan gaan vinden. Ik ben mezelf dankbaar dat ik dit traject ben aangegaan. En ik ben Maren dankbaar voor wie ze is.

~ Lisanne (pedagoog)

Maren voelt als de zee: sterk en zuiverend, als stromend water. Het werken met haar is ‘bloedserieus’ (als je toegewijd bent, kun je veel!) en ook leuk. Haar humor en ‘menselijke benadering’ zorgen ervoor dat ik me veilig en gezien voel en dat is voor mij een hele opluchting. Het stelt me in staat om (spirituele en andere) overtuigingen los te laten over hoe dingen zouden moeten voelen of zijn. Het gaat erom wat ECHT is. Ze is zowel direct als liefdevol. Ik ben erg dankbaar voor onze 1 op 1 sessies.’

~ Rosanne

Ik heb samen met mijn partner een sessie wandelcoaching geboekt bij Maren.
Ik had het gevoel niet meer op dezelfde lijn te zitten als mijn partner en wilde dit bespreken maar vond dit lastig om dit te verwoorden, doordat ik Maren al kende heb ik haar om hulp en advies gevraagd. Door deze sessie met Maren ervaar ik nu betere en heldere communicatie en daardoor een fijnere relatie waarin ik dingen eerder durf te verwoorden zodat er minder ruis en meer verbinding tussen ons is. Ik vond het erg prettig dat Maren er was als back up zodat zij mij kon helpen als ik zelf niet meer uit mijn woorden kwam en ik over kon brengen wat belangrijk voor mij was. Ik zou zeker een traject adviseren bij Maren, het is een cadeau aan jezelf!!

~ Rebecca paardencoach 

Maren is de coach van mijn dochter. Zij zit nog steeds in een groot leerproces, en is in korte tijd enorm gegroeid in haar sociale ontwikkeling. Zij heeft geleerd om stil te staan bij haar emoties , deze  te voelen en te benoemen, hierdoor ervaart zij meer innerlijke rust waardoor er een focus komt. Deze therapie helpt haar enorm haar zelfvertrouwen en functioneren te verbeteren.Maren is een heel deskundig , doortastend, high sensitief, down to Earth en zeer positief ingesteld persoon.

Door haar liefde voor  mens en dier en inzicht is zij in staat in te spelen op de behoeften, en voelt zij heel goed aan wat er nodig is om de balans in jezelf weer terug te vinden. Elke week kijkt mijn dochter vol verlangen en plezier weer uit naar het samenzijn met Maren en de paarden. Het is een groot voorrecht met haar te mogen samenwerken, en hopen nog veel van haar te mogen leren en te genieten.❤️

~ Moeder van een tiener

Ik ben bij Maren terecht gekomen vanwege de situatie van mijn dochter. Er zijn veel zorgen om haar psychische toestand met verschillende opnames, suïcidaliteit, zelfbeschadiging etc. Zij ging naar paardencoaching. Omdat ik aangaf zelf ook coaching te willen, stelde Maren voor om ouderbegeleiding te geven.

Ik leer over copings die ik mezelf heb aangeleerd als kind, die nu niet meer diendend zijn voor mij. En ik leer te kijken naar wat mij nu wel helpt. Zo ben ik altijd bezig geweest met anderen. Wat vinden anderen en wat hebben zij nodig. Daarbij vergat ik wat ik zelf voelde en nodig had en was daarmee niet trouw aan mezelf. Wat ik nu bij Maren leer is tijd voor mezelf te nemen, tijd om te voelen en daar naar te handelen. Soms “nee” leren zeggen. Dit is een leerproces waarbij ik merk dat het steeds beter gaat.

De coaching met Maren is super fijn! Ik kan mijn verhaal iedere week bij haar kwijt, ze oordeelt nooit, kan mij spiegelen, stelt de juiste vragen, denkt mee en niet onbelangrijk, ze is lief en begaan.

Ik kan Maren aan iedereen die openstaat om te veranderen aanraden!

~ Claudia onderwijzeres

Ik heb verschillende mooie en transformerende momenten gehad met Maren. Ze kan heel duidelijk voelen wat er in de ander omgaat en je voelt de liefde die ze voor je heeft. Hierdoor voel je je veilig en kun je je gemakkelijk overgeven aan wat er op dat moment te zien is. Samen met Maren heb ik hele diepe angsten los kunnen laten die me terugbracht naar mijn hart. Bedankt daarvoor!

~ Simon ondernemer

Ik voelde me verfrist en ontmoet in een veld van zelfliefde.
Maren is echt geweldig in haar afstemming op mijn (of iemands) energieveld. Vanaf het moment dat we het gesprek openden, zakte ik weg in overgave en ontvangen – en er was heel veel te ontvangen. Ik voelde me veilig en gezien, en haar transmissies waren glashelder. Haar stijl is ongecompliceerd, met als basis een veld van onvoorwaardelijke liefde.
Dankzij haar afgestemdheid kon ik dieper in contact komen met mezelf.
Ik voelde een diep rust en die energie kon verder integeren in mijn systeem.  Daarna voelde ik me verfrist en in contact met zelfliefde <3

~ Karin

Maren raakte me al aan tijdens onze eerste online ontmoeting. Bijzonder aan Maren is haar zachte aanwezigheid. Ze begeleidt de sessie op zo'n manier dat we vanuit openheid stilletjes naar de kern toe bewegen.
Door deze aanpak voel ik me veilig, vertrouwd en zelfverzekerd in haar begeleiding. Tijdens onze laatste sessie zat ik in een oud thema en daarom veel in mijn gedachten. Maren prikt door en brengt mij terug naar mijn kern. 
In deze sessie terug naar mijn hart met liefdevolle aandacht zodat ik kan verzachten en weer in contact kan komen
met de bron. Ze herinnerde me eraan dat alles goed is zoals het nu is.

~ Debby 

Door haar rustige en warme uitstraling voel je je meteen op je gemak bij Maren. Ze is zeer empathisch en stelt de juiste vragen en brengt je dichter bij jezelf. Ze helpt je bewust te worden van je ademhaling en je kracht zodat een situatie die eerst heel onduidelijk is, helder wordt. Je voelt je zelfvertrouwen en kracht groeien en met praktische suggesties kon ik  de juiste actiestappen ondernemen. Ze is eerlijk en oprecht, ik kan haar aan iedereen aanbevelen die zichzelf écht wil leren kennen.

~ Elvira Kraamverzorgster 

Vorig jaar rond deze tijd was ik een onzekere vrouw. Een vrouw die niet alleen anderen niet binnen durfde te laten, maar ook haarzelf niet. Een vrouw die niet van haarzelf hield en die ook niet wist hoe zij van zichzelf moest houden. Het was een lastig en zwaar proces, een waar ik ook nog lang niet klaar mee ben, maar het is het dubbel en dwars waard. Met behulp van Maren ben ik gaan inzien dat ik een prachtig mens ben. Dat ik het waard ben om van te houden en dat ik het ook zeker waard ben om van mijzelf te houden. Nu schrijf ik dit niet meer als een onzekere en eenzame vrouw. Ik schrijf dit als een vrouw die van haarzelf houdt en die leert om haarzelf te accepteren zoals zij is. Een vrouw die voorzichtig durft om haar hart open te stellen voor anderen, maar nog belangrijker is dat zij haar hart open heeft gesteld voor haarzelf. Het is een proces van vallen en opstaan en het is een proces die nog zeker niet voltooid is, maar met alle hulp, handvaten, steun en aanmoediging die ik van Maren krijg durf ik nu vol overtuiging te zeggen dat ik dit proces ga volbrengen.

~ Avelon Masseuse 

Maren is een heerlijk mens. Een prettige begeleidster , iemand met wie je makkelijk communiceert. Ze heeft geen (voor) oordelen en een bijzondere kijk op de wereld en haar problemen. Maren is in staat om je de dingen van een andere kant te laten bekijken waardoor er openingen ontstaan voor oplossingen die je voorheen niet zag. 
ik heb veel aan de begeleiding van Maren, voor zowel mijzelf als voor mijn dochter (autisme).

~ Natasja maatschappelijk werker

Fijne, betrouwbare en verfrissende coach die je met haar sensitiviteit gauw in je basis brengt.

~ Anouck 

Alleen al de zachtheid van Maren was heel fijn. Daardoor ging mijn ‘hardheid’ al gelijk de eerste keer weg en zaten we snel bij de kern. We moesten mijn oude muurtje nog wel een beetje slopen, maar grotendeels was hij al neergehaald door de zachtheid. Ik voelde ook aan dat ze niet oordeelt, ik kon dus echt alles kwijt. Heel fijn.
Door me te bevragen en te spiegelen, ging ik automatisch anders over dingen nadenken. Dingen die voor mij toch ‘normaal’ leken, bleken helemaal niet van mij te zijn maar bijvoorbeeld van mijn ouders. Het was er met de paplepel ingegoten en leek nu mijn eigen keus, maar diep van binnen wilde ik wat anders.

Daarnaast moedigde ze me aan om naar mijn gevoel te luisteren en voor iets te gaan als het goed voelt. Want als je gevoel zegt dat het goed is, is dat het ook. Alleen jouw gevoel weet wat jij echt wil. Niet je hoofd, maar je hart.

Maren hielp mij ook aan meditaties, mooie zelfonderzoeken en visualisaties. Dit deden we tijdens de coaching ook geregeld samen en dat was heel fijn. Ze leerde me te ontdekken wat IK wil en niet al die anderen om mij heen me (soms onbewust) willen influisteren. Daarnaast motiveerde ze ook als geen ander om daar dan ook mee aan de slag te gaan.

~ Annemieke (schrijfster)

Ik heb geleerd om met mijzelf op 1 lijn te staan, meer van mijzelf te houden, op mijzelf te vertrouwen en naar mijzelf te luisteren. Dit is voor mij belangrijk om de rust in mijzelf te vinden.

~ Anoniem

Het is erg fijn dat je met mij meedenkt, mij weer helpt terug te wandelen op het pad waar ik vanaf gedwaald leek. Veel dingen weet ik al wel maar zijn diep weggestopt of vervaagd en jij haalt ze weer naar boven.
Je helpt mij meer kennis te krijgen over mijzelf. En laat mij zien welke gedachten en overtuigingen belemmerend werken. Op die manier kan ik aan mijzelf werken en begrijp ik waarom bepaalde situaties zich voordoen en er voor zorgen dat dit opgelost wordt. Je laat mij zien hoe los te laten zonder kwijt te raken. 
Je werkt zonder oordelen en vooroordelen waardoor ik de ruimte krijg mezelf te laten zien en dieper durf te gaan. 
Verder heb je een mooie kijk op de wereld en is het fijn om die dingen te horen en te mogen delen.

~ Anoniem

Coaching bij Maren een absolute aanrader.
Ik leerde Maren ruim 1,5 jaar geleden kennen toen ik een paarden coaching sessie bij iemand anders volgde. Vanaf de eerste seconde had ik al het gevoel alsof ik haar al kende ( al jaren kende).
Tijdens deze sessie had ik ook het gevoel van ze is gevaarlijk voor mij ( op de positieve manier dan wel), Maren brak die eerste ontmoeting al door mijn muren heen, muren die al vele jaren heel stevig stonden.
Maar bij haar kreeg ik zo het gevoel dat ik gewoon echt mezelf mocht zijn.
Eerder dat jaar had ik goed nieuws  gekregen kwa gezondheid, maar dat sloeg voor mij in als een bom en de worsteling met mezelf begon weer. 
Jarenlang met een masker geleefd, jaren lang sterk geweest en geen gevoel toegelaten tot ik de vraag kreeg van iemand; wie is nou Linda? En ik kon daar geen antwoord op geven want ik wist niet wie de echte ik was!
Het heeft na die sessie nog een half jaar geduurd voor ik Maren echt om hulp durfde te vragen, en dat is de slimste zet ooit in me leven geweest!!
Ik worstelde met mijn zelfbeeld, zelfvertrouwen, en de keuze waar ik heen moest met mijn leven.
Ik volg inmiddels bijna een jaar coaching via Maren en ik kan zeggen dat ik al vele tranen heb laten vloeien, ik durf weer te voelen ook al is dat niet altijd even fijn, Maren moedigt mij aan om het te laten gaan want je mag voelen!
De coaching heeft mij het zetje gegeven om na 15 jaar in de beveiliging gewerkt te hebben de grote stap te maken om totaal de andere kant op te gaan en te gaan doen waar ik gelukkig van word en ben bezig met omscholing naar de gehandicaptenzorg en kan ik de zachte ik weer toelaten ook al is dat nog een heel leerproces.

Maren leert mij en begeleid mij om op een liefdevolle manier naar mezelf te kijken, om liefdevol naar mezelf te zijn. Ik zit nog volop in een leerproces want jarenlange oude gewoontes zijn er niet zomaar uit.
Het leven is met ups en downs maar ik leer nu om op een liefdevolle manier met de downs om te gaan.
Ik leer dat ik er gewoon mag zijn en dat ik goed genoeg ben omdat ik ben wie ik ben.

Ik kan met trots zeggen nu dat ik al grote stappen heb gezet en nog vele stappen te zetten heb, maar met de coaching/ begeleiding van Maren ga ik ook de stappen die ik nog te zetten heb zeker met goede afloop zetten.

Ik raad het zeker aan! 
Waar je ook mee worstelt, Maren geeft je rust en inzicht en een super begeleiding

~ Linda zorgmedewerker 

Na een heel lang traject in de reguliere ggz hulpverlening te hebben gehad, waar ik alleen maar slechter uitkwam, kwam ik terecht bij Maren. Al bij de eerste sessie begreep ze mij heel goed en snapte ze waar dingen vandaan kwamen en hoe ze me zou kunnen helpen. Ik worstel al jaren met depressie, suïcidaliteit, anorexia en angsten. De coaching van Maren heeft me al zoveel verder geholpen dan ik ooit had durven hopen.

Maren leert mij te kijken vanuit liefde in plaats vanuit haat, en leert mij dat voor mezelf kiezen heel erg belangrijk is. Ik leer hoe ik beter kan omgaan met minder fijne  gedachtes en ik meer rust kan krijgen in mijn leven en hoofd. Ik heb ook geleerd dat ik liever voor mezelf kan zijn en goed voor mezelf mag zorgen. Dat ik oké ben zoals ik ben, met alles wat er speelt. Dat was mij in de reguliere hulpverlening nooit verteld dus dat was een hele opluchting om te horen, eindelijk mocht ik er zijn. Maren geeft mij het gevoel dat ik goed genoeg ben zoals ik ben. Ik ben haar heel erg dankbaar voor alles wat ze me leert en meegeeft en zou haar zeker aanraden aan iedereen die openstaat en klaar is voor verandering!

~ Anoniem